OVER ONS

Fietsreizen voor fietsers door fietsers

 

ONS VERHAAL

Grand Cols Cycling Tours is een reisorganisatie van Rinie Sminia en Joop Forster. Onze samenwerking is ontstaan uit een gedeelde passie voor wielrennen in het hooggebergte. Volgens ons is er niets mooier dan samen met je fietsvrienden de bekendste en mooiste cols uit de wielerwereld – de Grand Cols – beklimmen.

We leerden elkaar in 2022 kennen tijdens een Coast 2 Coast Pyrenees wielerreis; Joop als deelnemer, Rinie als begeleider. In deze tocht reden we in zes etappes van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee, dwars door de Franse Pyreneeën. We ervaarden hoe het is om in een uitdagende etappetocht je grenzen te verleggen in een prachtige omgeving met een leuke groep mensen; een onvergetelijk avontuur dat naar meer smaakte!

Het jaar daarna organiseerden we samen Across the Alps South. Dit beviel zo goed dat we na afloop van deze reis besloten onze kennis en ervaring te bundelen in Grand Cols Cycling Tours met als doel om onze passie voor fietsen in het hooggebergte te delen met anderen.

‘Wie in het dal blijft ziet nooit de andere kant van de berg.’

José de Cauwer

ONZE MISSIE

Grand Cols Cycling Tours organiseert reizen voor sportieve wielrenners die op zoek zijn naar een uitdagend fietsavontuur in het hooggebergte. Jouw avontuur is onze missie! Wij kennen de mooiste Grand Cols en routes in het Europese hooggebergte waar de profs hun koersen fietsen. Wij hebben prachtige reizen voorbereid maar organiseren net zo graag jouw custom groepsfietsreis. Onze meerwaarde komt het beste tot zijn recht in een etappetocht – dwars door het hooggebergte van hotel naar hotel – waarin je de Grand Cols optimaal beleeft. Jij fietst, eet, slaapt en geniet, wij ontzorgen je volledig met onze full service aanpak! 

Bij Grand Cols Cycling Tours gaat het niet alleen om de sportieve uitdaging en grenzen verleggen; we genieten van de bergnatuur en elkaars gezelschap en drinken onderweg een kop goede koffie. Samen genieten en afzien in een adembenemend berggebied vol wielerhistorie geeft voldoening en verbindt mensen. Stap op je racefiets, neem deel aan een onvergetelijk avontuur en maak (fiets)vrienden voor het leven!

jouw avontuur

=

onze missie

waarom we anders zijn

CUSTOM REIZEN & FULL SERVICE

jouw avontuur op maat

voor fietsers door fietsers

we helpen je met onze passie en ervaring

de mooiste routes

door ons samengesteld